Dla wszystkich bywalców
targów śniadaniowych i miejskich wydarzeń plenerowych, Festiwal Jabłka i Cydru
jest obowiązkowym punktem na weekendowej mapie Warszawy. Całodzienna impreza
przy plaży nad Wisłą to doskonała okazja do spróbowania cydru, skosztowania
wyjątkowych przetworów i wielu znakomitych odmian jabłek. Letni festiwal w
prawdziwie miejskim klimacie uświetnią koncerty zespołu The Dumplings oraz Hatti
Vatti ft. Misia Furtak.
Jabłkowe specjały i miejska rekreacja
Na Festiwalu królować będą
orzeźwiający cydr i jabłka o tak fascynujących nazwach, jak m.in.: Celeste,
Paula Red, Czampion, Jonagored czy Delikates. Trzeba tam być choćby po to, aby spróbować cydrowych
lodów serwowanych przez warszawską lodziarnię Lodove i jabłkowego menu serwowanego przez m.in.: Samo Jabłko, Fabryka Słodkości czy Art-Win.
Będzie też można własnoręcznie wytłoczyć sok jabłkowy na tradycyjnych
drewnianych praskach.
Na żywo gotował będzie szef
kuchni i dziennikarz kulinarny Tomasz
Jakubiak, który słynie z tego, że o jedzeniu potrafi opowiadać godzinami,
okraszając historie właściwym sobie poczuciem humoru. Podczas kulinarnego show
mistrz wyczaruje potrawy, w których dominować będą subtelne smaki jabłek i
cydru.
Amatorzy aktywnego
wypoczynku także znajdą coś dla siebie. Na nadwiślańskiej plaży czekać będą
miejskie sporty takie, jak slackline, zośka, trickboardy czy skimboard, a także
elektryczne deskorolki. Nie zabraknie też strefy relaksu z leżakami, hamakami i
orzeźwiającym cydrem.
Cydr – naturalnie miejski
Moda na cydr zawitała do
Polski na dobre w zeszłym roku, a w tym przeżywa swój rozkwit. Polacy kochają
jabłka, pokochali też lekki cydr. Szklanka cydru wypełniona lodem to doskonałe
zwieńczenie lata w mieście. Strongbow, sponsor Festiwalu Jabłka i Cydru,
zaprasza więc do klubokawiarni Plażowa w Warszawie na świętowanie zakończenia
wakacji.
Wstęp na festiwal jest bezpłatny.
30 sierpnia, Plażowa
Start godz. 11.00
All rights reserved 2013 - 2024; Deweloper Ads-Center.NET